Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 120
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Серпень » 31 » 21 Всеукраїнський конкурс-змагання вальників лісу
13:28
21 Всеукраїнський конкурс-змагання вальників лісу

 Сьогодні, 30 серпня, на базі ДП «Тетерівське лісове господарство» Київського обласного і по місту Київ управління лісового та мисливського господарства відбуваються змагання працівників лісових господарств –21 Всеукраїнський конкурс-змагання вальників лісу та 10 конкурс професійної майстерності «Кращий оператор гідроманіпулятора – 2018».

«Вже багато років поспіль проводяться конкурси вальників лісу та операторів гідроманіпуляторів. Однак, у перспективі має бути конкурс працівників різних лісових професій. Необхідно піднімати заслужений престиж працівників лісової галузі, який є в Україні і всьому світі. Цьому є підтвердження високий професіоналізм, з яким приходять наші працівники до цих змагань», - наголосив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар під час відкриття конкурсів.

Вальники беруть участь у п’яти конкурсних змаганнях: заміні пилкового ланцюга бензопили, комбінованому і точному розпилюванні колод, обрізуванні гілок та звалюванні дерев.

Учасники Всеукраїнського конкурсу лісорубів – це переможці регіональних відбіркових змагань, команди ВАТ «Мотор Січ», ТОВ «Андреас Штіль» та ТОВ «Хускварна Україна». У цьому році в змаганнях братимуть участь 27 команд (понад 30 учасників, серед яких і юніори). У конкурсі професійної майстерності операторів гідроманіпулятора, який проходить паралельно, взяли участь 12 учасників.

Захід проводиться з метою популяризації професій лісозаготівельної та лісової галузей. Адже кваліфікація лісозаготівельників вкрай важлива як при заготівлі лісу, так і при виконанні вибіркових санітарних рубок та рубок догляду. Важливо акуратно зрубати дерево, не пошкодивши сусідні. Адже практично всі роботи з лісозаготівлі проводяться на складній багатоопераційній техніці та вимагають чіткості та обережності. Таким чином, від підготовленості операторів і вальників багато в чому залежить якість виконаної рубки і, як результат, – стан українських лісів.

Змагання проводяться за чинними правилами Міжнародної асоціації вальників лісу.

Зазначимо, що звалювання дерев відбувається на спеціально відведеній ділянці лісу, відповідно до належним чином оформленого дозволу – лісорубного квитка, який видається на підставі матеріалів лісовпорядкування. На місці зрубів в обов’язковому порядку відбудеться відновлення лісу. Вся заготовлена в процесі змагань деревина буде облікована і в подальшому направлена для задоволення потреб вітчизняним деревообробним підприємствам.

Довідка:

У лісових насадженнях держлісгоспів щоденно виконують роботу понад 20 тисяч лісорубів. Крім того, такі ж роботи виконуються в аграрних, військових, лісопаркових та приватних господарствах. Таким чином, чисельність людей із лісозаготівельним інструментом в Україні сягає близько 40 тисяч чоловік. Лісозаготівельні роботи – це одна із категорій надзвичайно травмонебезпечних робіт, за рівнем травмонебезпечності вона знаходиться на одному рівні з роботами у вугільній галузі. Гірка статистика свідчить: кожен мільйон кубометрів заготівлі деревини забирає одне людське життя. Робота вальника лісу не лише вкрай небезпечна, а й надзвичайно відповідальна. Адже від його майстерності залежить результат майже столітньої праці лісівників. Майстерність роботи вальника дозволяє отримати з вирощеної деревини максимальний економічний ефект. Висока професійна майстерність, вміння передбачити результат, враховувати особливості кліматичних та погодних умов, сезонність – це фактори, які повинні враховувати у своїй роботі вальники лісу.

За результатами конкурсних змагань переможцями 21-го Всеукраїнського конкурсу-змагання вальників лісу стали:

1 місце – Віталій Слюсарчук (команда компанії «Штіль»)

2 місце – Сергій Журавель (команда Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства)

3 місце – Юрій Брожко (команда Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства)

Серед юніорів переможцями 21-го Всеукраїнського конкурсу-змагання вальників лісу стали:

1 місце – Євген Красніков (команда Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства)

2 місце – Олександр Лозко (команда Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства)

    3 місце – Артур Савчук (команда Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства)

За результатами змагань переможцями 10-го Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Кращий оператор гідроманіпулятора-2018» стали:

1 місце – Валерій Гриженку (команда Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства)

2 місце – Сергій Пустовіт (команда Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства)

3 місце – Василь Дроцюк (команда Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства)

Вітаємо переможців та бажаємо подальших перемог!

Нагадаємо, сьогодні на Київщині відбулися всеукраїнські змагання вальників лісу. Вальники змагалися у п’яти конкурсних змаганнях: заміні пилкового ланцюга бензопили, комбінованому і точному розпилюванні колод, обрізуванні гілок та звалюванні дерев.

Учасники Всеукраїнського конкурсу лісорубів – це переможці регіональних відбіркових змагань, команди ВАТ «Мотор Січ», ТОВ «Андреас Штіль» та ТОВ «Хускварна Україна». У цьому році в змаганнях брали участь 27 команд (понад 30 учасників, серед яких і юніори). У конкурсі професійної майстерності операторів гідроманіпулятора, який проходить паралельно, було 12 учасників.

 

За інформаціє http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=194873&cat_id=32888

Переглядів: 429 | Додав: lishosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Директор
Кирилюк Іван Іванович
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
ХОУЛМГ
Держ Агенство
Президент України
ВР України
Антикорупційний
Урядовий портал
Гаряча лінія
Лісовод