Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 120
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 29 » Бережіть первоцвіти!
11:34
Бережіть первоцвіти!

    Державне підприємство "Ярмолинецьке лісове господарство" звертається до мешканців та гостей області бережливо ставитися до ранньоквітучих весняних квітів, занесених до Червоної книги України.

     Рослини, які віщують нам прихід весни, за останні десятиліття опинилися на межі зникнення. Це відбувається внаслідок господарського освоєння місць зростання первоцвітів, намагання окремих людей перетворити їх на засіб заробітку.

   Щороку на ринках Хмельницької області надзвичайно великих обсягів набуває торгівля первоцвітами – ранньоквітучими весняними рослинами, серед яких можна спостерігати і рідкісні види ранньоквітучих, ендемічних, реліктових рослин, які знаходяться під загрозою знищення та занесені до Червоної книги України. Більшість із них занесені до Червоної книги, а саме: підсніжник звичайний, шафран Гейфелів (крокус), цибуля ведмежа (черемша) та багато інших. Ці рослини підлягають суворій охороні.

   Згідно українського законодавства, здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин, громадяни порушують закони України: «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про Червону Книгу України», та згідно ст. 88, 88-1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення караються штрафами.

   Щоб зберегти первоцвіти, не допустити руйнування місць їх зростання, щороку з лютого по травень у ДП "Ярмолинецьке лісове господарство" проводиться патрулювання для виявлення правопорушників, які здійснють злочин по відношенню до природи та винищують первоцвіти.

      Бережіть первоцвіти!

Переглядів: 469 | Додав: lishosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Директор
Кирилюк Іван Іванович
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
ХОУЛМГ
Держ Агенство
Президент України
ВР України
Антикорупційний
Урядовий портал
Гаряча лінія
Лісовод