Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 120
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Грудень » 14 » Догляд за зимовим садом
14:01
Догляд за зимовим садом

       Зима – найкращий  період року для наведення порядку серед плодових дерев і ягідників, не дивлячись на те, що сад «спить».

      В листопаді в деревах зупинився сокорух і в садах Віньковецького та Вишнівчицького лісництв були проведені сезонні  роботи.  Робітники лісгоспу Котик Віта, Карвасарний Володимир, Бевз Володимир, Самусєв Костянтин та Кубряк Олександр грамотно провели омолоджуючу обрізку дерев, що стане запорукою доброго врожаю, дерева менше хворітимуть, плоди будуть більшими. Такі роботи проводяться щорічно, особливо слідкуючи за знищенням рослини-паразита – омели.

       В садах Ярмолинецького лісгоспу доглядають зерняткові культури (яблуня, груша), тому робітники знають, що в таких культурах постійно потрібно нормувати кількість гілок і не давати середньому стовбуру стати занадто довгим.

      Також проводиться санітарна обрізка кущів. В малини, ожини та кущів смородини вирізають занадто старі і розташовані низько до землі гілки. Якщо бруньки сильно роздуті – у них є кліщ і їх також зрізають. Зрізане гілля робітники одразу спалюють, щоб шкідник не міг перезимувати і навесні не потрапив на здорову рослину. При можливості нагортають сніг на стовбур – це допоможе дереву не замерзнути взимку та весною отримати додаткову вологу.

      В холодну пору року найбільшу небезпеку для плодових дерев представляють миші полівки, щурі, зайці. Вони поїдають кору та підземну частину дерев. Ми боремось з гризунами механічними та хімічними способами з додаванням пахучих обмазок.

Переглядів: 347 | Додав: lishosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Директор
Кирилюк Іван Іванович
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
ХОУЛМГ
Держ Агенство
Президент України
ВР України
Антикорупційний
Урядовий портал
Гаряча лінія
Лісовод