Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 120
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Жовтень » 7 » Музей зустрічав гостей
12:49
Музей зустрічав гостей

     З метою пропаганди та поширення інформації та практичних надбань лісівників в ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» в вересні 2018 року  відкрито Музей Лісівничої Слави. Інформаційні стенди містять текстові матеріали та фото від часу створення лісгоспу до сучасного дня. Цей напрямок назвали «Грані зростання». Він надзвичайно цікавий відвідувачам музею, так як містить багато чорно-білих фото, вони наче магнітом притягують до себе погляд. Адже з них дивляться на нас наші діди-прадіди. Найстаріше фото, використане в музеї, з 1946 року. Кожному лісництву приділено окрему сторінку. Починається із Історії трудових звершень, калейдоскоп ретросвітлин і до лісогосподарської діяльності лісництва в сучасних умовах. Вся інформація змістовно насичена.

     Окремий стенд «Люди трудової звитяги» розповідає про працівників, які працювали на підприємстві багато років, досягли значних результатів, нагороджені державними відзнаками. Директори, які від 1949 року очолювали лісгосп.

    В музеї розміщена патріотична експозиція. Вона містить три стенди по таких напрямках: 1. Пам’ятні знаки «Пам`яті героїв Небесної сотні», які встановлені в рамках Всеукраїнської акції «Зелені шати пам`яті» на території всіх лісництв. 2.Захисники Вітчизни: на підприємстві працюють люди, які брали участь в АТО на Донбасі. Для них окремий стенд, короткі нариси з їх життя. 3.Герої не вмирають: вшановані наші колеги-лісівники інших лісгоспів, які загинули в АТО.  Манекен в лісівничій формі, наче охороняє їх спокій.  

    Окремо створена стіна із кружків-зрізів різних порід дерев, які розповсюджені на території лісгоспу. Також створена імітація лісової галявини з  опудалами колекційних зразків тварин та птахів, які мешкають у наших лісах.

    В музеї зібрані подарунки  відвідувачів та друзів лісгоспу, нагороди колективу. Подарункове видання Червоної Книги та дитячі вироби з природніх матеріалів прикрашають дану експозицію. 

     Окреме місце займає книга «Крізь призму десятиліть», яка побачила світ в 2018 році і присвячена Ярмолинецькому лісгоспу, його трудівникам та друзям. Надзвичайно кропітка робота, задіяні науковці, зібрані  фотоматеріали, спогади, факти, цифри. Ця книга – вінець праці лісівникам всіх поколінь нашого підприємства.

    Музей ще зовсім новий, тому постійно проводяться роботи по предметно-змістовній його наповненості. Формується і поповнюється експозиції з інвентарем для ведення лісового господарства, предметами побуту лісівників. Даний напрямок цікавий для ознайомлення нашим відвідувачам, адже на нього можна не лише подивитись, а й відчути на дотик.

      05 жовтня 2021 року до Музею Лісівничої слави ДП «Ярмолинецький лісгосп» завітали маленькі гості і його стіни наче ожили та звеселіли. Учні 2-В класу Ярмолинецької ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів (класний керівник Юлія Хоптяр) зустрілись з колективом апарату підприємства, подарували свої малюнки, Лепбук «Тварини мого краю» та кубик запитань та відповідей, щоб день починався з позитиву. Розказані віршики, дитячі думки про ліс, міркування про значення дерев, рослин, тварин - ще раз показали, що наші школярі обізнані та допитливі, вміють логічно мислити та робити висновки - справжні майбутні помічники лісівників.

    Ми вдячні нашими новим друзям за візит. Скромні подарунки від лісівників нехай принесуть користь.  

Переглядів: 150 | Додав: lishosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Віктор  
0
Чудовий приклад популяризації лісівничої праці! Дякую.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Директор
Кирилюк Іван Іванович
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
ХОУЛМГ
Держ Агенство
Президент України
ВР України
Антикорупційний
Урядовий портал
Гаряча лінія
Лісовод