Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 120
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Вересень » 9 » Обмін досвідом і конкретні справи
15:48
Обмін досвідом і конкретні справи

 Сьогодні, 09 вересня 2021 року, на базі ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» проведено виїзну нараду за участю начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Петра Пешка та першого заступника-головного лісничого області Павла Золотого. Також участь в нараді взяли директор лісгоспу Іван Кирилюк, Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк, Віньковецький селищний голова Володимир Лужняк, Зіньківський селищний голова Анатолій Кедись, провідні спеціалісти підприємства, лісничі, помічники лісничих, майстри лісу, представники місцевої преси та телебачення.

     Розпочали нараду з зони відпочинку Ярмолинецького лісництва (квартал 33 виділ 21), Лісничий Анатолій Жилюк представив учасникам наради ввірене лісництво: в урочищі «Евеліна» (квартал 27 виділ 4) побачили вибіркову санітарну рубку 2021 року та виробничий процес заготівлі тріски паливної. Оглянули лісові культури дуба звичайного, схема посадки 6:0,7м, проведення механізованого догляду. В кварталі 45 (площа 4,0 – лісові культури дуба звичайного 2010 року посіву), тут проведено догляд, формування піднаглядної ділянки для дальнішого переведення її в лісо насіннєвий фонд. В 44 кварталі оглянули лісові культури модрини європейської 2017 року посадки, проведення догляд за стовбуром.      

     Оглянули територію Ярмолинецького нижнього складу (майстер Микола Динько).

     Переїхавши в Віньковецьке лісництво (лісничий Анатолій Любінецький) оглянули зону відпочинку. В кварталі 71 виділ 6 площа 1,9га – випадання ясеня, запроектована санітарна вибіркова рубка 2022 року.  Оглянули лісові культури різного віку (дуба звичайного та з закритою кореневою системою – дугласія) та механізований догляд, що проводиться за ними.    Побачили  власне виробничий процес  заготівлі тріски паливної. В кварталі 71 виділ 10 закладена пробна площа дуба звичайного на прочищення 2022р, проведено догляд за стовбуром. На думку директора підприємства Івана Кирилюка, саме проведення догляду за стовбуром дозволить в майбутньому отримати деревину високих класів якості.

     В  Зіньківському лісництві (лісничий Микола  Магаляс) побували в теплицях та на розсаднику, в цеху переробки продукції побічного користування. Оглянули свиноферму. В кварталі 35 виділ 12 на площі 1,2га оглянули лісові культури 2021 року посадки, схема посадки 5:2м (Мтс-метасиквоя, Гхч-горіх чорний). В кварталі 42 виділ 5 на площі 2,0га побачили лісові культури модрини європейської 2016 року посадки, проведення освітлення даної ділянки механізованим способом (KANZAS).

     В кожному лісництві, квітами та хвилиною мовчання, вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих лісівників.

      Підводячи підсумок проведеної наради, директор підприємства Іван Кирилюк подякував керівникам  задіяних структурних підрозділів за проведену роботу. Правильно прийняли рішення, що в сьогоднішній нараді мали можливість взяти участь і майстри лісу, побачити роботу своїх колег – адже посада майстра лісу передбачає надзвичайно великий та важливий об’єм роботи, від якого залежить склад та стан лісових насаджень, правильне, вчасне та чітке оформлення поточної та звітної документації.     

     Начальник Хмельницького управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко відмітив, що надзвичайно приємним є те, що участь в подібних робочих нарадах  беруть керівники органів місцевих ОТГ. Це свідчить не лише про їх небайдужість до збереження лісових багатств, а й про позитивне ставлення  та можливість проведення конструктивного діалогу з лісівниками, спільному вирішенні соціальних питань.  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Переглядів: 157 | Додав: lishosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Директор
Кирилюк Іван Іванович
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
ХОУЛМГ
Держ Агенство
Президент України
ВР України
Антикорупційний
Урядовий портал
Гаряча лінія
Лісовод