Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 120
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 6 » Один день із життя лісівників.
10:45
Один день із життя лісівників.

     02 листопада 2018 року, за ініціативи директора Ярмолинецького лісгоспу Кирилюка Івана Івановича, працівники апарату, керівники структурних підрозділів лісгоспу провели трудовий десант на Віньковеччині. Було заплановано багато справ і в спільній дружній роботі все було виконано. Та про все по черзі.

    Збудована лісова автомобільна дорога у Віньковецькому лісництві урочище «Корабельна роща» кв.46, 47, 57, 58, 59, 68 має загальну протяжність 3,7км. Вона з’єднує трасу Віньківці-Станіславівка із селом Пилипи Олександрівські та проходить через лісові масиви, скорочує відстань вивезення лісопродукції на проміжний склад та нижній склад до 15км, має протипожежне значення. Саме вздовж цієї дороги лісівники Ярмолинецького лісгоспу посадили 1500 тисячі саджанців дуба червоного. За роботу лісівникам подякували заступник голови Віньковецької селищної ради Карпов Василь Васильович та сільський голова с.Пилипи Олександрівські Колісник Леонід Євгенович. При зустрічі говорили про підтримку жителів села та соціальне значення цієї дороги. Алея з червоного дубу, вздовж лісової дороги, стане доброю пам’яткою для наступних поколінь. Робота була зафіксована місцевими журналістами районної газети «Сільські новини».

   Після висаджування саджанців всі поїхали на проміжний склад, де мали можливість побачити в роботі торцевирівнювач для вирівнювання торців сортиментів лісоматеріалів круглих довжиною 2-6 метрів перед відвантаженням в автомобільний транспорт. Пристрій виготовлений фахівцями лісгоспу у 2018 році і немає аналогів.

      На розсаднику Віньковецького лісництва лісничий Любінецький А.В. розповів та продемонстрував плантації новорічних ялин, догляд культур в теплицях та плантації декоративного посадкового матеріалу. Зайшли також і в свинарник вже облаштований для розміщення свиноматок.

      В конторі Віньковецького лісництва всі побачили проведені ремонтні роботи  та введену в дію опалювальну систему, оформлений кабінет з охорони праці. В залі засідань, під керівництвом директора лісгоспу, проведено техраду із затвердженим порядком денним. Під час наради обговорено ряд робочих питань: аналіз виробничої програми, її фінансово-економічної частини. Обговорили виробництво тріски паливної та  безперебійне постачання даною продукцією споживачів. Директор підприємства І.І.Кирилюк наголосив на догляді за молодняками та плантаціями новорічних ялин, стані охорони праці на підприємстві, так як це питання номер один у виробництві. Робітники на підрозділах повинні бути забезпечені зимовим одягом та взуттям, теплими вагончиками – зима не за горами. Піднято питання заготівлі жолудя та висів його у розсадниках та ін. Обговорили особливості відкриття мисливського сезону цього року та діяльність новоствореного Купинського лісомисливського лісництва по цьому напрямку. Головний лісничий Писаренко Г.П. провів аналіз ведення лісового господарства за жовтень та окреслив перспективи на листопад місяць. На нараді доповіли заступник директора Бас М.В., головний економіст Іванова В.В., провідний інженер з охорони праці Шутяк С.В.

    Таких наповнених, змістовних днів у лісівників дуже багато, адже лісівник – не лише гарна форма та чисте лісове повітря. Це, насамперед,  щоденне чітке планування ведення лісового господарства та догляду за лісовими культурами, щоденна важка праця в лісі незважаючи на пору року та  погодні умови, а як результат - маса  позитивних емоцій, коли бачиш і чуєш як піднімається і шумить Український ліс.

Переглядів: 472 | Додав: lishosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Директор
Кирилюк Іван Іванович
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
ХОУЛМГ
Держ Агенство
Президент України
ВР України
Антикорупційний
Урядовий портал
Гаряча лінія
Лісовод