Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 120
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Січень » 24 » Взяли участь в академії з нагоди ювілею - 90-ліття від дня народження Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета
17:21
Взяли участь в академії з нагоди ювілею - 90-ліття від дня народження Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета

  23 січня 2019 року в Національному палаці мистецтв "Україна" відбулася урочиста Академія з нагоди ювілею - 90-ліття від дня народження Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Зал Палацу "Україна", що вміщає близько чотири тисячі глядачів, був заповнений – привітати Святійшого Патріарха Філарета з ювілеєм прибули Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, дружина Президента України пані Марина Порошенко, єпископат Єдиної Помісної Української Православної Церкви, численне духовенство та миряни, члени Уряду, народні депутати, очільники та представники Церков і релігійних організацій, голови обласних, районних та міських державних адміністрацій, представники наукової та творчої інтелігенції, воїни Збройних Сил і Національної гвардії, політичні та громадські діячі з усієї України.

В урочистій академії взяли участь і хмельничани. До складу делегації, яку очолили голова обласної ради Михайло Загородний та голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, увійшли начальник Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко та директор ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» Іван Кирилюк.

Урочисте дійство розпочалося зі співу молитви "З нами Бог" у виконанні зведеного хору капели "Думка", хору ім. Г.Верьовки та ансамблю Збройних Сил України. Вів святкову програму народний артист України Петро Мага.

Всім присутнім на великому екрані був показаний новий фільм про життєвий шлях і церковне служіння Святійшого Патріарха Філарета, спеціально підготовлений до ювілею архіпастиря.

У другій частині урочистої Академії відбувся концерт, в якому взяли участь: Національна заслужена академічна капела України «Думка», Національний заслужений академічний український народний хор України ім. Г. Верьовки, Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені П. Вірського, Заслужений академічний Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України, Київський ансамбль ударних інструментів "Ars Nova", Академічний ансамбль пісні і танцю Державної прикордонної служби України, народна артистка України Оксана Білозір, Герої України Василь Зінкевич та Анатолій Паламаренко, народний артист України Тарас Петриненко. Свій вірш, присвячений Патріарху Філарету, прочитав заслужений артист України Петро Мага. Завершилася концертна програма співом «Многоліття» зведеним колективом всіх виконавців.

Практично чотирьохтисячна глядачева зала ще раз привітала Святійшого Патріарха Філарета оваціями. Всі присутні разом з виконавцями піднесено співали «Многая літа». Святійшому владиці, вітаючи Патріарха з ювілеєм.

                                                                               

Після завершення урочистої Академії та концерту у Великому банкетному залі Національного палацу мистецтв "Україна" від імені Святійшого Патріарха Філарета відбулося святкове прийняття, на якому були присутні духовенство, державні та громадські діячі, представники наукової й творчої інтелігенції, дипломатичного корпусу.

        Делегація з Хмельниччини мала можливість особисто привітати Патріарха з ювілеєм вручивши йому запашний каравай з Подільського краю та висловити йому свої найщиріші побажання здоров’я, душевних і тілесних сил, Божої допомоги та многих і благих літ служіння Церкві й Україні!

Переглядів: 383 | Додав: lishosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Директор
Кирилюк Іван Іванович
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
ХОУЛМГ
Держ Агенство
Президент України
ВР України
Антикорупційний
Урядовий портал
Гаряча лінія
Лісовод