Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 120
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Квітень » 24 » Проведення планових навчань з охорони праці
12:35
Проведення планових навчань з охорони праці

     На базі Сатанівського та Віньковецького лісництв проведені семінар-наради на тему «Порядок проведення атестації робочих місць. Надання додаткових щорічних відпусток». Із робітниками працювали Королівський Д.І. – головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці в Хмельницькій області; Пушкін В.В. – страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ярмолинецькому районі; Шутяк С.В. – провідний інженер з охорони праці лісгоспу; лісничі Віньковецького та Сатанівського лісництв.

      Королівський Д.І. зазначив, що сьогодні актуальність проведення атестації робочих місць за умовами праці не зменшується. Населення області, як і всієї держави, старіє, люди готуються до виходу на пенсію, в тому числі і ті, що працюють у важких і шкідливих умовах праці. Щоб вийти на заслужений відпочинок на пільгових умовах за списком №1 чи №2 працівникові тої чи іншої професії необхідно підтвердити це право, а воно, як відомо, підтверджується лише за результатами атестації робочих місць, яка проводиться один раз на 5 років, як це передбачає Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992р. №442. Відмітив, що щорічна додаткова відпустка за роботу з шкідливими умовами праці надається працівникам відповідно до Списку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.1997р. №1290 (додаток №1 у редакції Постанови КМУ від 13.05.2003р. №679). Статтею 7 Закону України «Про відпустки» передбачено, що конкретна тривалість таких відпусток встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від результатів атестації робочих місць за умовами праці та часу зайнятості працівника в цих умовах.

    Пушкін В.В. розповів про порядок проведення розслідування нещасних випадків на виробництві.

Лісничі Сатанівського та Віньковецького лісництв звернули увагу на соціальний захист працівників працюючих в шкідливих і небезпечних виробничих середовищах та нарахування доплат за результатами атестації робочих місць.

Переглядів: 427 | Додав: lishosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Директор
Кирилюк Іван Іванович
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
ХОУЛМГ
Держ Агенство
Президент України
ВР України
Антикорупційний
Урядовий портал
Гаряча лінія
Лісовод