Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 120
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 5 » Провели "День Депутата" в Віньковецькому районі
09:49
Провели "День Депутата" в Віньковецькому районі

      Не в робочому кабінеті, а під зеленими шатами відбувся «День депутата» в Віньковецькому районі на якому були присутні голова Віньковецької райдержадміністрації Віталій Лелюк, перший заступник голови Віньковецької райдержадміністрації Володимир Лужняк, голова Віньковецької районної ради Анатолій Ходюк, заступник голови Віньковецької районної ради Віктор Ящук, перший заступник начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Хоптинець, депутати всіх рівнів Віньковецького району та керівництво правоохоронних органів Віньковецького району. Виїздне засідання було проведено під керівництвом директора ДП «Ярмолинецьке лісове господарство», депутата обласної ради Івана Кирилюка, з метою наочно продемонструвати представникам місцевої громади особливості роботи підприємства на теренах Віньковецького району. Не в робочому кабінеті, а під зеленими шатами відбувся «День депутата» в Віньковецькому районі на якому були присутні голова Віньковецької райдержадміністрації Віталій Лелюк, перший заступник голови Віньковецької райдержадміністрації Володимир Лужняк, голова Віньковецької районної ради Анатолій Ходюк, заступник голови Віньковецької районної ради Віктор Ящук, перший заступник начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Хоптинець, депутати всіх рівнів Віньковецького району та керівництво правоохоронних органів Віньковецького району. Виїздне засідання було проведено під керівництвом директора ДП «Ярмолинецьке лісове господарство», депутата обласної ради Івана Кирилюка, з метою наочно продемонструвати представникам місцевої громади особливості роботи підприємства на теренах Віньковецького району. 

    Депутатів ознайомили із роботою Віньковецького лісництва, що входить у структуру державного підприємства «Ярмолинецьке лісове господарство». 

     Ліси охоплюють 14% території Віньковецького району. Догляд за зеленими насадженнями праця важка та кропітка, що потребує терпіння, знань, умінь та любові до справи, яку робиш і рідної землі. Пускають коріння молоді деревця у базисному розсаднику. З нього власне і починається життя лісу. 

     Керівництво підприємства мислить на перспективу та повсякчас шукає можливості  для максимально корисного використання земель лісу та запроваджує нові напрямки діяльності. Так у Віньковецькому лісництві вирощують під реалізацію новорічні ялинки. Кілька років тому тут заклали фруктовий сад з якого цьогоріч збиратимуть перший урожай. Вирощують екологічно чисту  полуницю. Наразі облаштовують свинарник. 

      У 2015 році державне підприємство «Ярмолинецьке лісове господарство» заробило три мільйони 700 тисяч гривень. Цьогоріч сподіваються на дохід у розмірі більш ніж п’ять мільйонів гривень. Завдяки стабільній та успішній  роботі лісівників систематично здійснюється відрахування до бюджету, що у загальному обсязі надходжень становить 35% від місцевого бюджету. Фактично лісове господарство є основним бюджетоутворюючим підприємством на Віньковеччині. 

      Не зважаючи на складний економічний стан в державі, підприємство зуміло не лише зберегти робочі місця, а й створювати нові. 

          Протягом зустрічі гості мали можливість ознайомитися з усіма видами рубок по догляду за лісом, вибірковою санітарною рубкою, рубкою головного користвання, та роботою нижнього складу деревини. Також присутні мали змогу побачити роботу щепобійної машини, дізнатись про економічну вигоду виготовлення щепи.

         По завершенні наради лісівники  та депутати обмінялися Зіньківськими паляницями, що є візитівкою району, вручили один одному корисні подарунки та намітили плани подальшої співпраці. 

     Аби продемонструвати важливість праці лісівників та перспективи розвитку лісового господарства краю подібні депутатські дні, будуть проведені і в інших районах діяльності ДП «Ярмолинецьке лісове господарство». 

Переглядів: 628 | Додав: lishosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Директор
Кирилюк Іван Іванович
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
ХОУЛМГ
Держ Агенство
Президент України
ВР України
Антикорупційний
Урядовий портал
Гаряча лінія
Лісовод