Вітаю Вас Гість | RSS
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 120
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Січень » 30 » Відбулася презентація нових ділянок букових пралісів і старовікових лісів
16:17
Відбулася презентація нових ділянок букових пралісів і старовікових лісів

       25-26 січня у м.Рахові відбулася презентація нових ділянок букових пралісів і старовікових лісів, які увійшли до складу об’єкта Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи».

      У заході взяв участь директор Департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Мінприроди Віктор Клід, національний координатор з природоохоронних питань Всесвітнього фонду природу WWF в Україні Богдан Проць, науковий координатор процесу розширення Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Україні Василь Покиньчереда, представники національних парків і заповідників, органів місцевого самоврядування, а також участь у заході взяла делегація державного підприємства «Ярмолинецьке лісове господарство».

      Під час заходу були розглянуті питання щодо включення ділянок букових пралісів і старовікових лісів, що охороняються у національних природних парках «Зачарований край», «Синевир» та «Подільські Товтри», природних заповідниках «Ґорґани» та «Розточчя», до складу об’єкта Всесвітньої природної спадшини ЮНЕСКО «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи».

     Учасники познайомились з роботою Карпатського біосферного заповідника щодо збереження та популяризації пралісів.

      Відбулося вручення сертифікатів організаціям, які відповідальні за збереження нових ділянок пралісів. Мова йде про ділянки, що охороняються у національних природних парках «Синевир», «Зачарований край» та «Подільські Товтри» і природних заповідниках «Ґорґани» та «Розточчя» та ДП "Ярмолинецьке лісове господарство".

      Природний об’єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО щодо збереження букових пралісів був створений у 2007 році і включав лише ділянки України, що охороняються в Карпатському біосферному заповіднику, Ужанському національному природному парку та регіональному ландшафтному парку «Надсянський» і Словаччини. У 2011 році до нього приєднано ділянки з Німеччини, а 7 липня 2017 року додатково включено 63 ділянки букових пралісів та старовікових лісів із 10-ти європейських країн і надано назву «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи». Серед останніх є 9 українських ділянок.

 

Переглядів: 434 | Додав: lishosp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Директор
Кирилюк Іван Іванович
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
ХОУЛМГ
Держ Агенство
Президент України
ВР України
Антикорупційний
Урядовий портал
Гаряча лінія
Лісовод